Oracle

 
Forums: » Register « |  User CP |  Games |  Calendar |  Members |  FAQs |  Sitemap |  Support | 
User Name:
Password:
Remember me



Go Back   Tutorialized ForumsDatabasesOracle

Reply
Add This Thread To:
  Del.icio.us   Digg   Google   Spurl   Blink   Furl   Simpy   Y! MyWeb 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
 
Unread Tutorialized Forums Sponsor:
  #1  
Old October 30th, 2009, 03:29 AM
lulon_83 lulon_83 is offline
Registered User
Tutorialized Newbie (0 - 499 posts)
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2 lulon_83 User rank is Just a Lowly Private (1 - 20 Reputation Level) 
Time spent in forums: 1 h 38 m 54 sec
Reputation Power: 0
Listener not working in one of the servers of the Standby si

Hello,

The system is a RAC with two servers working as Primary site, and two servers working as Standby site.

Both servers of the Primary site are sending redo logs to one of the servers of the Standby site. The other server of the Standby site is not receiving any redo log.
I have checked the listener.ora and the tnsnames.ora files of the server that is not receiving and it is well configured comparing it with the server that is receiving the redo logs.

If I check the status of the listener: lsnrctl status listener_<node name>
Both of the Standby servers look fine.

But if I connect directly to the database...

In VS1a, the IP appears:

SQL> show parameter listener

NAME TYPE VALUE
------------------------------------------------------------
local_listener string (ADDRESS = (PROTOCOL = TCP)(HOST = xxx.xxx.xxx.xxx)(PORT = xxxx))
remote_listener string LISTENERS_DB

Nevertheless, in the second server of the Standby site, the one that is not receiving the redo logs, the IP does not appear:

SQL> show parameter listener

NAME TYPE VALUE
------------------------------------------------------------
local_listener string (ADDRESS = (PROTOCOL = TCP)(HOST = )(PORT = xxxx))
remote_listener string LISTENERS_DB


I have found the following to reload the listener:

Oracle# lsnrctl reload listener_`hostname`
Oracle# lsnrctl reload listener_standby

Has anyone tried this? Did it work? It can be run without affecting the sytem, Dataguard, replication..., right?

If you have another idea to fix this, let me know please.

Thank you ;)

Last edited by lulon_83 : October 30th, 2009 at 09:36 AM.

Reply With Quote
Reply

Viewing: Tutorialized ForumsDatabasesOracle > Listener not working in one of the servers of the Standby si


Developer Shed Advertisers and Affiliates


Thread Tools  Search this Thread 
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes  Rate This Thread 
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
View Your Warnings | New Posts | Latest News | Latest Threads | Shoutbox
Forum Jump


Forums: » Register « |  User CP |  Games |  Calendar |  Members |  FAQs |  Sitemap |  Support | 
  
 

Powered by: vBulletin Version 3.0.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.

© 2003-2017 by Developer Shed. All rights reserved. DS Cluster - Follow our Sitemap